ARTĂ DRAMATICĂ

Limba noastră poate fi asemuită unui tezaur de spiritualitate care trebuie ocrotit. 
Fiinţa celor plecați din ţară, n-a fost şi nu va putea fi despărţită de şoaptele codrilor, de cântecele lor, de limba străbunilor, de cultura valoroasă şi nu în ultimul rând de dansurile populare. De colţul acesta de lume, în care s-au născut, îi leagă trainic şi durabil mii de fire emoţionale. 
Ne raportăm cu toţii la casa părintească şi la universul copilăriei  ca la un mic rai neatins de bruma uitării. Este izvorul care ne adapă la bucurie şi durere. Prin cuvânt  și tradiție se preaslăvesc bogăţia, frumuseţea, vechimea şi unitatea naţională, truda omului, aspiraţiile unei naţii şi îndeamnă generaţiile tinere spre venerare şi pioasă recunoştinţă.
Activitatea are ca scop - dezvoltarea dragostei pentru portul şi tradiţia poporului român , educarea copiilor în spiritul păstrării  şi  transmiterii tradiţiilor din generaţie în generaţie , dezvoltarea simţului artistic şi pentru frumos prin practicarea datinilor şi obiceiurilor populare.

Piese de teatru
Poezii și fabule.
Programa.
Selectarea copiilor în funcție de abilități și dispobilitate.
La selecția pieselor de teatru și a poeziilor s-a avut în vedere promovarea limbii române, a scriitorilor și poeților români. În toate lucrările artistice  pe care le-am ales (proză, poezie lirică și satirică), am urmărit morala și simțul umorului tratat cu mare finețe. Simțul umorului este influențat de tradiție, de cultură, de istoria unui popor.     cccccLiteratura a folosit frecvent ironia impotriva celui leneș, fudul și nefolositor ca om pentru oameni. Literatura oferă copilului un bogat univers de gândire și sentimente, stimulând interesul și pasiunea acestuia pentru cunoaștere.  Anul trecut am constatat că majoritatea copiilor nu cunosc patrimoniul literar național, iar pentru părinții lor a fost o placută readucere aminte de anii de școală, și de dulcele grai românesc. Am întâlnit părinți care vorbeau românește cu greutate și copii care nu vorbeau deloc românește, nu cunoșteau sensul cuvintelor, și citeau greu texte în limba română, motiv pentru care în cadrul taberei se va  vorbi numai românește, copii fiind astfel obligați să vorbească  la rîndul lor în românește.

Pe site-ul de stiri al Episcopiei

Reportajul de la inaugurarea noului an scolar, pe site-ul Episcopiei Ortodoxe Romane din Italia: LINK